Frame House / NOMO STUDIO

first_img Lead Architect: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/912614/frame-house-nomo-studio Clipboard Frame House / NOMO STUDIO Spain CopyHouses•Spain Frame House / NOMO STUDIOSave this projectSaveFrame House / NOMO STUDIO Architects: NOMO STUDIO Area Area of this architecture project Photographs:  Adrià Goula Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs CopyAbout this officeNOMO STUDIOOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesIcebergSpainPublished on March 31, 2020Cite: “Frame House / NOMO STUDIO” [Frame House / NOMO STUDIO] 31 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?西班牙海滨框式住宅 / NOMO STUDIO是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  300 m² Year Completion year of this architecture project Year:  ArchDaily “COPY” Manufacturers: Cosentino, Cortizo, Roca, Simón 2018 Design Team:Karl Johan Nyqvist, Jordi RibesClient:PrivadoEngineering:e2a arquitectosCollaborators:Francesc SbertCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Adrià GoulaText description provided by the architects. The plot is located on the northeast coast of Minorca, Spain, inside the urbanization of Coves Noves with a magnificent view over the sea. The steep inclination of the plot together with the site regulations made the positioning of the house very limited. In order to avoid the house in front blocking the views, the house was pushed back to the highest point of the plot and the main entrance was located on the first floor. To further guarantee this clear view, the traditional program was flipped so that the dayarea is located on the first floor and the bedrooms on the groundfloor. Only the master bedroom can be found on the top floor, responding to the clients request to have a summer house easy to open and close for short weekend stays where maybe only the couple lives there. In this way, the house can be understood as a single level loft with an extension for their children and guests below.Save this picture!© Adrià GoulaSave this picture!Save this picture!© Adrià GoulaThe strong contrast between the openness of the sea-view facade and the opacity of the side and back facades create a strong framing effect. To further enhance this gesture the roof is inclined opening up towards the view and the whole front facade is glazed from floor to ceiling with large sliding windows. Using prefabricated hollow core slab for the roof, usually found only in industrial buildings, allowed us to create a 11m large span to cover a column free terrace with completely undisturbed views. One whole prefabricated element was removed from the roof creating a large frameless skylight that brings light to the windowless back.Save this picture!© Adrià GoulaSave this picture!Save this picture!© Adrià GoulaFrom the kitchen and living room there are large sliding windows that can open up to a 43 sqm large covered terrace where gatherings often take place. The master bedroom has a private balcony with no visual connection to the common terrace. The client wanted a house that could give privacy for their children, thus the children’s bedrooms all have their individual private bathrooms and terraces plus an extra living room only for them. This gives a mix of private and common areas only for the young.Save this picture!© Adrià GoulaIn situ concrete was chosen for the facade as a zero-maintenance material that would age beautifully in Minorca’s aggressive climate of high humidity and extreme salt levels. The house’s off-white facade blends in with the ochre and terracotta colored soil that surrounds the house. Finally, a band of vertical striped relief goes around the façade organizing all windows and doors.Save this picture!© Adrià GoulaThe choices of products used were made considering a good quality-price balance. The need to have very good technical support for architectural studies and minimalist lines is important. In addition, being very large brands, all offer good after-sales support in Menorca.Save this picture!© Adrià GoulaProject gallerySee allShow lessHouse and Office in Hofu / Tato ArchitectsSelected ProjectsTimber Framed Barn Residence & Meeting Space / Leupold Brown Goldbach ArchitektenSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/912614/frame-house-nomo-studio Clipboard Alicia Casals Save this picture!© Adrià Goula+ 31Curated by Clara Ott Share “COPY” Projects Houseslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *