House and Studio in Orlandia / SPBR arquitetos

first_img Area:  382 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Nelson Kon+ 43 Share Photographs:  Nelson Kon Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects House and Studio in Orlandia / SPBR arquitetos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794434/house-and-studio-in-orlandia-spbr-arquitetos Clipboard Year:  “COPY” “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794434/house-and-studio-in-orlandia-spbr-arquitetos Clipboardcenter_img Manufacturers: Aeme Móveis, J. V. Vidros, Reka IluminaçãoProject Team:Angelo Bucci [principal], João Paulo Meirelles de Faria, Juliana Braga, Tatiana Ozzetti, Nilton SuenagaCollaborators:Victor Próspero, Fernanda Cavallaro, Lucas NobreStructure:Ibsen Puleo UvoLighting:Ricardo HederLandscape:Raul PereiraConstructor:Paulo BalugoliCity:OrlândiaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Nelson KonRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0Fiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsA proper balance as a goalTwo activities: live and work. Its two corresponding spaces, house and studio, have been shaped historically, as two quite clear architectonic typologies. Save this picture!© Nelson KonOur first goal to this project was to combine both in a single small building, firstly keeping their programmatic independence and secondly achieving a proper balance in the whole [not a house with a studio appended, neither a studio with an added house].Save this picture!© Nelson KonIt means, we would like to integrate both programs in such a way that both could live together with no conflicts. The studio should not be disturbed when the house is empty. In the same way, the house should not be degraded by an uninhabited studio.  Save this picture!© Nelson KonStudioThe studio was disposed 1m lower the street level as a strategy to change the typical perception of a full-story building, then its function does not dominate the building.Save this picture!© Nelson KonMoreover, it is turned to the site’s rear.  In particular, a transparent façade enables the studio to benefit from a small garden conceived there. Save this picture!PlantaIn between the studio and the house there is an empty space that clarifies the independence of the two programs.Save this picture!© Nelson KonHouseAt the west plot limit, the house entrance leads to a single-floor house, spread in the second level slab. The bedrooms are situated at the front side and the living room towards the rear. Connecting bedrooms and the living-room are the kitchen and service areas.Save this picture!© Nelson KonThis program arrangement creates an inner court making an opportune use of the studio’s roof slab as a reflecting pool Save this picture!© Nelson KonThe reflecting pool mitigates the severe local weather and multiplies the light in the house patio. In addition, it assures the impermeability of the concrete slab, free of any membrane, and works as thermal insulation for the studio.Save this picture!PlantaSave this picture!PlantaThe house’s design aimed for no evident architectonic elements like doors and windows. Thus, its function is not apprehended at first glance in order to not prevail over the studio.Save this picture!© Nelson KonTwo major construction materialsBoth programs are being built with few major materials: glass and concrete. This conciseness is a strategy to keep construction process and costs under control. Save this picture!© Nelson KonProject gallerySee allShow lessStudio Gang Selected to Design Next Iteration of National Building Museum’s Summer B…Architecture NewsMaison Edouard François Transforms Sports Stadium Into Residential and Commercial Gr…Architecture News Share Photographs 2012 Brazil Architects: SPBR Arquitetos Area Area of this architecture project CopyHouses•Orlândia, Brazil House and Studio in Orlandia / SPBR arquitetosSave this projectSaveHouse and Studio in Orlandia / SPBR arquitetos ArchDaily CopyAbout this officeSPBR ArquitetosOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOrlândiaBrazilPublished on September 04, 2016Cite: “House and Studio in Orlandia / SPBR arquitetos” 04 Sep 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialPlastics / FibersRodecaTranslucent Building Elements in Downton Primary SchoolSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – LonglightBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – One-offAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsBoardsStructureCraftStructural Panel – Dowel Laminated TimberThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelDoorsJansenSmoke Control Door – Economy 60Louvers / ShuttersShade FactorExternal Venetian BlindsMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Orlandia 之家与工作室 SPBR arquitetos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *